Citroën onthult nieuwe SUV C5 Aircross "made in Europe"

Citroën onthult nieuwe SUV C5 Aircross

Een ultracomfortabele en moduleerbare SUV met een uniek karakter.

CITROËN onthult de New SUV C5 Aircross, een SUV in hart en nieren, met grote wielen, een gespierd, beschermend design en een verhoogde bodemvrijheid, en tegelijk een rasechte Citroën met een sterke persoonlijkheid, grafische addenda en uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. De New SUV C5 Aircross is de meest comfortabele en moduleerbare auto in zijn segment, met een onovertroffen koffervolume (580 tot 720 liter naargelang de positie van de achterzetels).

Hij belichaamt bovendien het Citroën Advanced Comfort®-programma, met tal van belangrijke innovaties, zoals de ophanging met Progressive Hydraulic Cushions®, de "Advanced Comfort"-zetels en de drie onafhankelijke, verschuifbare, neerklapbare en wegklapbare achterzetels. Ook werpt hij zich op als een "Next Generation"-SUV met twintig rijhulpsystemen en zes connectiviteitstechnologieën*.

* Volgens model en afwerking


EEN EXPRESSIEVE EN GEDURFDE IDENTITEIT

Met zijn lengte van 4,50 meter onderscheidt hij zich door een krachtige en energieke look, zonder agressief over te komen. Hij waait als een frisse wind door het SUV-segment met zijn brede en imposante neus, zijn hoge motorkap en zijn vloeiend gelijnde volumes met krachtige grafische addenda, zoals de Airbumps® met kleurrijke inzetstukken, de grote wielen met een diameter van 720 mm, de bodemvrijheid van 230 mm, de drempel- en wielkastbeschermers en de stijlvolle, tweekleurige dakstangen.

De New SUV C5 Aircross beschikt tevens over een panoramisch glazen schuifdak. Het 360°-glasoppervlak, dat in de verf wordt gezet door de "C"-vormige chroomsignatuur, creëert een zwevend dak en laat geen twijfel bestaan over de ruimte in het interieur. De gedrongen, brede en verticale achterkant ademt een en al interieurruimte en koffervolume (580 tot 720 liter). De in reliëf geplaatste lichtblokken beschikken over vier langgerekte, driedimensionale led-modules aan beide kanten van de auto.


EEN INTERIEUR DAT BESCHERMING EN WELZIJN ADEMT

Het interieur van de New SUV C5 Aircross toont zich ruim en hoogstaand. Het bestaat uit royale en vrije volumes die de functionele aspecten nooit uit het oog verliezen. Het robuuste en horizontaal gelijnde dashboard is getooid met een thermische sierstrip, die zich over de volledige breedte uitstrekt.


Aan bestuurderszijde bestaat het instrumentenbord uit een instelbaar, digitaal tft-scherm van 12,3”*, dat de gekozen rijgegevens in het gezichtsveld van de bestuurder projecteert. De brede en hoge middenconsole, de hoog geplaatste, omhullende zittingen die de inzittenden een uitstekend uitzicht over de weg geven, en de gebruikte kleuren en materialen versterken de indruk van bescherming en verfijning in het interieur.


30 KOETSWERKCOMBINATIES, 5 INTERIEURSFEREN

De New SUV C5 Aircross beschikt over een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden. Hij biedt niet minder dan dertig koetswerkcombinaties door zeven koetswerkkleuren (Banquise Wit, Perla Nera Zwart, Platinium Grijs, Acier Grijs, Volcano Rood, Tijuca Blauw, Parelmoer Wit) te combineren met drie Color Packs (Silver, White en Red). De koetswerkkleuren kunnen bovendien worden gecombineerd met een dak in Perla Nera Zwart.De personaliseringsmogelijkheden worden doorgetrokken in het interieur, met vijf sferen die resoluut de kaart van helderheid, warmte en raffinement trekken: behalve de standaardsfeer zijn er ook de sferen Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey en Hype Brown.

**Perla Nera Black dakkleur niet beschikbaar met de koetswerkkleur Vulcano Rood en Perla Nera Black